Houten picknicktafels. Welk model past bij jou?

Een houten picknicktafel waar je heerlijk aan kunt eten of gezellig zitten met vrienden. Met vaste zittingen zodat je direct lekker zit. Veel zitruimte en je hoeft niet te schuiven met stoelen en banken. Er zijn ontzettend veel modellen houten picknicktafels en de keuze in welk soort hout is ook reuze. Een strak model, of juist een robuust boomstam model.

Welk model picknicktafel past bij jou?

Je wilt een picknicktafel kopen. Maar welk model en hout kies je dan? Er zijn best veel modellen op de markt in verschillende prijsklassen. Waar moet je op letten.

# Welke stijl zoek je, robuust of juist modern.

#Welk hout kies je en past bij jullie tuin.

  • Je hebt geïmpregneerd vurenhout of grenenhout, goedkoop en iets groenig van kleur.
  • Steigerhout wat ook betaalbaar is en meer vergrijsd
  • Douglashout is iets duurzamer, beetje duurder dan steigerhout, vergrijsd ook.
  • Hardhout of teakhout, gaat langer mee maar is ook een stuk duurder.

# Je budget. Wat wil je uitgeven? Een geïmpregneerde picknicktafel van vurenhout of grenenhout is het goedkoopst. De kwaliteit is niet slecht maar let op dat de tafel wel rond die 4 cm dik is betreft stevigheid. Er worden vaak smallere balkjes gebruikt. Bij hardhout betaal je een heel stuk meer, maar dit hout gaat veel langer mee en is meer weersbestendig.

Tip: Als je de houten picknicktafels goed behandeld elk jaar zodat vocht geen kans krijgt verleng je de levensduur enorm. Zet de tafel op hardhouten latjes in de winter zodat aan de onderkant van de poten geen vocht kan  optrekken. Daar gaan de tafels als eerste rotten. Geen plastic zeil over de tafel, want daaronder gaat het broeien en er ontstaat vocht en schimmels.

Welk modellen zijn er allemaal?

-Modern model: Een strak model met rechte planken, van planken die recht zijn gezaagd. De dikte varieert van 3 tot 5 cm dik. De breedte van de planken varieert van 4 tot 19 cm breed per plank. Gemaakt van steigerhout, douglashout, vuren of grenenhout. Hieronder een foto van een steigerhouten picknicktafel.

steigerhouten picknicktafel met 5 cm dik blad en zitting

-Boomstam model: Een robuuste boomstam picknicktafel met een dik blad en zittingen van 4,5 of 5 cm dik. Aan de zijkanten zie je nog de charme waar de boomschors heeft gezeten. Stevig model met een natuurlijke look. Meestal van douglashout. Hieronder zie je een douglashout boomstam picknicktafel.

douglashout boomstam picknicktafel

-Hout met metaal: Picknicktafel met metalen onderstel gecombineerd met hout geeft een prachtig contrast. Vooral het onderstel is onverwoestbaar, vooral als het metaal is geschooperd en voorzien van een poedercoat. Zelfs al zal het hout na 15 a 20 jaar op zijn, dan monteer je er nieuwe houten planken op en de tafel is weer als nieuw. Hieronder zie je een douglashout picknicktafel

douglashout picknicktafel met zwart metalen onderstel

-Uitklapbaar : Een heel leuk model wat je kunt inklappen tot een bank. Klap je de bank open dan heb je een tafel. Hoe handig is dat. Een uitklapbare picknicktafel.

Meer info over de uitklapbare picknicktafel vind u in dit artikel

vurenhout geimpregneerde uitklapbare picknicktafel en bank in 1

-Zitting opklapbaar: Een model waar je de zittingen kunt omklappen. Zo worden de zittingen niet nat en kun je altijd op een droge zitting zitten.

grenenhout picknicktafel met opklapbare zitting

Optie: Bij de meeste picknicktafels kunt u ook een rugleuning bij bestellen.

Behandeltips voor de picknicktafel.

Moet de houten picknicktafel worden behandeld? De douglashout en hardhouten modellen zijn goed weersbestendig. Maar het is altijd aan te raden om in ieder geval een kleurloze nano coating aan te brengen. Dit stoot water en vuil af. Het hout gaat langer mee en word niet direct groen van alg aanslag. Vooral het iets zachter hout zoals steigerhout, grenenhout of vurenhout wat niet is geïmpregneerd raden wij aan te behandelen met of de kleurloze nano coating of een watergedragen beits.

Zelf monteren of laten monteren.

Het zelf monteren van de meeste bouwpakketten is heel goed zelf te doen. Met bijgeleverde schroeven, foto’s of een handleiding kunt u de tafel zelf monteren. Veelal is het blad en de poten al voor gemonteerd. Maar bij de meeste modellen kunt u montage tegen een kleine meerprijs aanvragen.

Conny Thiesen

Hoi, ik ben Conny Thiesen. Ik wens je veel leesplezier over de inrichting van je tuin en huis. En graag geef ik advies over steigerhout en teakhouten meubelen. Heb je een vraag stel ze gerust. Groetjes Conny

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

Houten meubels behandelen?

Ontdek hoe u uw houten tuinmeubels in 15 minuten behandelt.

angle-double-right
angle-double-left
5 Shares
Tweet
Pin5
Share