De 5 leukste steigerhouten kinderbedden.

Maar welk steigerhouten bed kies je dan? Er zijn zoveel modellen steigerhouten kinderbedden. Hieronder beschrijf ik de 5 leukste steigerhouten kinderbedden met hun eigenschappen. Misschien had je nog helemaal niet aan deze modellen gedacht. Deze bedden kunnen ze ook op maat maken, dus het past altijd.

Een stoere kinderkamer voor je kind. Dat wil elke ouder toch! Een steigerhouten bed, met een steigerhouten kast en eventueel een klepbank erbij met lekker veel opbergruimte voor als spulletjes. Steigerhout geeft sfeer. Kan tegen een stootje. En is makkelijk te schuren en weer te verven in een andere kleur. En is betaalbaar.

1. Steigerhout Kajuit bed

Het steigerhout kajuitbed ook wel bedbank genoemd is een speels bed met veel opbergruimte. Het lijkt op een grote knusse bank. De zijkanten en de zijde tegen de muur zijn meestal hoog, ongeveer 80 cm. Dit geeft een knus effect. Onder het bed heb je veel opbergruimte door de laden. Meestal zijn het 2 laden op wielen. Dit schuift handig open. Maar je kunt er ook 3 laden van maken. Erg leuk als je een steigerhouten kinderkamer wilt maken.

Steigerhout kajuitbed Oscar

2. Steigerhouten bed met speelhuis

Een steigerhouten bed met speelhuis. Ja, het is allemaal mogelijk. In dit bed creëer je evengoed veel opbergruimte want je kunt er schappen in maken of een kast in het speelhuis verwerken. Maar de kinderen kunnen er ook echt in spelen en hun speelgoed is meteen opgeruimd. Zelfs een glijbaan is mogelijk als de slaapkamer groot genoeg is natuurlijk. Een steigerhouten bed met speelhuis is een droom van elk kind.

Steiger houten bed speelhuis

3. Basis steigerhouten bed met extra opberg mogelijkheden

Een basis steigerhouten bed. Een lage instap met een voet en hoofdbord. Maar onder het bed de mogelijkheid om je spullen in op te bergen. Speelgoed, dekens, kleren, noem maar op. De ruimte onder je bed gebruik je vaak niet. Toch kun je er een hoop spullen in kwijt. Het is een verloren ruimte op de slaapkamer. Je kunt kiezen voor een steigerhouten lade op wieltjes. Of voor fruitkistjes, deze geven ook nog een extra sfeer aan de steigerhouten kinderbedden.

Steigerhout bed en fruitkistjes
Steigerhout bed basis met laden.

4. Steigerhout half hoogslaper

Een steigerhout half hoogslaper is voor de iets kleinere kinderen bedoeld. Een hoogslaper is toch een hele hoogte voor een kleiner kind. Vaak zitten ze net in de overgang van hun kleine bedje naar een groter bed. Ook willen de ouders bij een kleiner kind nog wat voorlezen of contact hebben met het kind. Dat gaat bij een hoogslaper bijna niet, maar met een halfhoog bed lukt dat prima.

Ook is een steigerhout half hoogslaper meer geschikt voor een kleinere slaapkamer. Soms heb je net te weinig ruimte voor een kledingkast. Je kunt de ruimte onder het bed prima gebruiken voor het opruimen van het speelgoed, beddengoed of kleding. Je kunt dan kiezen voor een smallere kledingkast. En de kleinere kinderen vinden een hutje bouwen onder het bed altijd leuk.

Steiger houten halfhoogslaper

5. Steigerhouten hoogslaper

De steigerhouten hoogslaper word vaak gekozen voor een slaapkamer. Iets grotere kinderen vinden het ruig om zo hoog te slapen. En ze hebben ontzettend veel ruimte onder het bed. Die ruimte ben je normaal kwijt. Je praat toch over een 2 m2 extra ruimte. Je hebt heel veel opties onder het bed. En betreft modellen. Daar zijn ook veel dingen mogelijk. Gecombineerd met steiger buizen geeft ook een mooie sfeer.

  • Opbergbankjes onder de hoogslaper. Je kunt er op zitten maar onder de zitting heb je opbergruimte.
  • Een kast onder het bed
  • Een bureau met boekenplank
  • Of een combi van bovenstaande opties.

Verven en kleuren

Het is aan te raden om de steigerhouten kinderbedden te behandelen met een kleurloze nano coating. Kinderhanden zijn vaak vies en deze coating zorgt dat die viezigheid niet in het hout trekt en makkelijk is schoon te maken. Wil je toch een bepaalde kleur aan het kinderbed van steigerhout geven dan zijn alle RAL kleuren mogelijk. Of een greywash, blackwash of whitewash.

Steigerhout kleurbehandelingen
Conny Thiesen

Hoi, ik ben Conny Thiesen. Ik wens je veel leesplezier over de inrichting van je tuin en huis. En graag geef ik advies over steigerhout en teakhouten meubelen. Heb je een vraag stel ze gerust. Groetjes Conny

Click Here to Leave a Comment Below

Vincent Rondwijk - juli 17, 2020

Ik vind de ideeën erg leuk! Vooral de bedden voor kinderen spreken mij erg aan. Mijn zoon zou ook graag een stapelbed willen en dit lijkt me een goede optie. De robuuste materialen passen goed bij een echte jongenskamer!

Reply
Leave a Reply:

Houten meubels behandelen?

Ontdek hoe u uw houten tuinmeubels in 15 minuten behandelt.

angle-double-right
angle-double-left
1 Shares
Tweet
Pin1
Share