Kan ik jullie helpen met de Tuininrichting?

Waar kan ik je mee helpen betreft de tuininrichting?

10-01-2017

Wil je straks heerlijk genieten in het voorjaar van je tuin?

Maar heb je nog geen goede indeling, nog geen tuinmeubels, of staan er nog geen mooie planten in je tuin?

Stuur dan via onze Facebookpagina of via een email:
info@tuinenhuisspullen.nl
https://www.facebook.com/steigerhoutteakhoutmeubels/

– wat is er nu niet goed aan de tuin
– foto en tekening van je tuin, om een beter beeld te krijgen
– foto’s en wensen wat jouw mooi lijkt in jouw tuin van
 planten – meubels.

Wellicht kan ik jouw ergens mee helpen, en zit jij straks heerlijk te genieten in jouw tuin.

Tuinindeling

Heel belangrijk is de tuinindeling. Als de indeling van de tuin niet goed is, heb je al geen overzicht, en krijg je nooit een rustige tuin waar alles functioneel is. Of de looproute is  niet logisch, of er worden plant borders aangelegd, op de verkeerde plek met de verkeerde planten, zodat het binnen 1 jaar allemaal een rommeltje is, en de meeste planten zijn veel te groot geworden.

Maak een plattegrond van je tuin, en bekijk wat je in de tuin wilt hebben en wat je niet in de tuin wilt.
Aan te raden is een tuintekening te laten maken door een hovenier, dan heb je een plan waar je jaren plezier van hebt. Je kunt eventueel de tekening betalen, en verder alles zelf doen als je dit iets te prijzig vind.

Hier enkele tips om een goede plattegrond van je tuin te maken.

1. Waar wil je gaan zitten, bekijk waar de zon de hele dag schijnt. Vaak heb je een zitplek aan huis, en een zitplek achter in de tuin waar meer de schaduw valt. Wil je een overkapping om onder te zitten, of is een parasol voldoende.
2. Wil je een terras van hout of van steen?
3. Waar loop je in de tuin, een recht pad naar achter, of een kronkelpad, of bijvoorbeeld een vierkant pad, zodat je de hele tuin rond kunt lopen. Op basis van een pad en terras kun je de indeling voor planten gaan maken.
4. Probeer enkele kleine borders te maken, liefst een beetje symmetrisch zodat dezelfde lijnen in de tuin terugkomen.

Tuinmeubelen

Welke meubels kies je in de tuin? Je kunt kiezen voor tuinmeubelen met een zeer lange levensduur, en dat is polywood. Dit is kunstof met een houtlook. Vaak gecombineerd met een ijzeren onderstel. De uitstraling is wel iets minder dan echt hout, en elk tuinmeubel heeft gewoon te lijden onder de weersomstandigheden. Goed onderhoud is belangrijk bij elk meubel. 

Steigerhout tuinmeubels zijn zeer geschikt voor de tuin, echter dit hout leeft, en zal gaan vergrijzen, wat juist de charme is van dit hout. Ook kunnen steigerplanken iets gaan werken, maar dat kan binnen ook gebeuren! Steigerhout tuinmeubels dienen te worden behandeld met een steigerbeits, zodat water niet in het hout kan dringen, en in de winter zet je de meubels iets hoger zodat water niet onderin het hout kan trekken. Steigerhout moet kunnen drogen door de wind.
Voordeel van steigerhout meubels is dat je alles op maat kunt laten maken, en het geeft warmte en uitstraling in de tuin.

Teakhout tuinmeubels passen ook in elke tuin. Ook dit hout gaat vergrijzen. Het is een stuk harder dan steigerhout, en het bevat natuurlijke olieen, die al veel waterafstotend zijn. Toch moeten ook de teak tuinmeubels worden behandeld zodat vocht en vuil geen kans krijgen.
En ook hier geld, het hout moet kunnen drogen, zet een tuinset daarom niet op het gras, of met de poten in het water. Dan gaat elke houtsoort rotten.
Ga ook geen plastic hoes om de meubels spannen, want onder het plastic word het vochtig en dan gaat het hout schimmelen, en alsnog rotten.
Met een beetje zorg, heb je jarenlang plezier van houten tuinmeubels.
Voordeel is dat je deze ook weer goed kunt schuren en opknappen.

Planten

Zorg dat er in de borders 1 hogere plant of kleine boomvorm staat . Daaromheen kies je voor planten die grotendeels groen blijven, klein blijven, en voor de rust dezelfde kleur hebben. En voor de kleur kies je 1 of 2 soorten die je erbij plant. Plant grote groepen van dezelfde planten, en niet 2 van die, en 3 van die, dat word snel onrustig.
Aan te raden is om een hovenier een beplantingsplan te laten maken. Daar heb je veel plezier van, omdat zij precies weten hoe de planten groeien. Zo word de tuin na 1 jaar niet overwoekerd en rommelig, maar word het 1 geheel, en is er elk seizoen wel iets in de tuin te beleven, ook betreft kleur en bloemen.

Als je nog vragen hebt over je tuin, laat het ons weten.

Conny Thiesen

Hoi, ik ben Conny Thiesen. Ik wens je veel leesplezier over de inrichting van je tuin en huis. En graag geef ik advies over steigerhout en teakhouten meubelen. Heb je een vraag stel ze gerust. Groetjes Conny

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

Houten meubels behandelen?

Ontdek hoe u uw houten tuinmeubels in 15 minuten behandelt.

angle-double-right
angle-double-left
0 Shares
Tweet
Pin
Share