Steigerhouten meubels voor binnen en buiten

Alles over Steigerhouten meubels voor binnen en buiten. Steigerhouten meubelen zijn al even een trend, en omdat ze in elk interieur en tuin passen zal deze trend zeker blijven. Waar komt steigerhout vandaan, en wat kunnen we er allemaal van maken?

Wat is steigerhout?

Het hout is afkomstig van de Fijnspar. Dit is een snelgroeiende naaldboom die vurenhout produceert. Doordat deze boom binnen enkele jaren hout produceert, en er weer nieuwe bomen worden gepland, is het kappen van deze bomen niet milieu belastend. In de bouw gebruiken ze steigerplanken van vurenhout, hiermee bouwen ze steigers. Zo is ook de naam steigerhout ontstaan. Door regen, wind en cement krijgt het hout zijn mooie grijze oude uitstraling. Het hout wordt een jaar of vijf in de bouw gebruikt. De planken worden eerst goed glad geschuurd of geborsteld, en dan worden er steigerhouten meubels van gemaakt.

Mogelijkheden met steigerhout

Omdat steigerhout makkelijk te bewerken is kunnen er veel soorten meubels van worden gemaakt. Een steigerhouten tafel in diverse modellen. Een steigerhouten bank, steigerhouten stoel, steigerhouten tv-meubel of een steigerhouten bed. Voor in de tuin zie je veelal steigerhouten lounge banken, tuinsets en picknicktafels. Maar ook de steigerhout buitenkeukens verkopen wij veel. Bijna alles is mogelijk. Ook maatwerk is geen probleem.

Steigerhout tafels

Steigerhout tafels zijn de meest gemaakte meubels van steigerhout. Een houten tafel blijft altijd functioneel en mooi. Een steigerhout tafel is betaalbaar tegenover een eikenhout of teakhout tafel. Stevig en duurzaam. Je hebt robuuste modellen of in combinatie met metaal, er is ontzettend veel mogelijk. Alle maten zijn te maken. Ook de steigerhout salontafels zijn er in vele modellen te krijgen, eventueel passend bij de steigerhout tafel. Verder maken we ook veel steigerhout bartafels met barkrukken. Allemaal mogelijk voor binnen of buiten. Dus een eetkamertafel of tuintafel, het kan allemaal beide. Dat is met andere houtsoorten vaak niet mogelijk.

Steigerhout banken

Steigerhout banken zijn en blijven ook populair. In diverse maten en modellen te maken. De laatste jaren zie je ook steeds vaker de combinatie banken met een tafel of aan 1 zijde een bank en aan de andere zijde stoelen. Je hebt kleine bankjes voor in de keuken of in de tuin. Of complete steigerhout lounge hoekbanken. Een klepbank met opbergruimte, het kan allemaal.

Steigerhout kasten

Steigerhout kasten met veel opbergruimte en naar de wensen die u nodig heeft. Een dichte kledingkast, een buffetkast, of open boekenkast. Een ladenkast voor in de woonkamer of voor het kantoor. Precies op maat gemaakt als u wilt. Een steigerhout dressoir onder een overkapping buiten is ook heel mooi.

Steigerhout bedden

Ook steigerhout bedden kunnen we maken. Een klassiek of modern bed, eventueel met laden eronder. Een steigerhout hoogslaper of half hoogslaper, maar ook een stapelbed is mogelijk. Met bijpassende nachtkastjes, kledingkast of inloopkast.

Steigerhout tuinsets

De hype van steigerhouten tuinsets was jaren geleden erg hot. Maar de trend gaat weer helemaal komen. Vooral de lounge sets zijn hot met heerlijke tuinkussens erbij. Ook bij de tuinsets kun je alles combineren. Van bankjes, stoelen en krukjes een combi maken. Eventueel in leuke kleuren verven is ook erg mooi.

Steigerhout buitenkeukens

De steigerhout buitenkeukens zijn nu erg in de mode maar blijven ook een trend. Mensen willen steeds meer buiten zitten. Waarom zou je dan niet kiezen voor een buitenkeuken. Je hebt alles bij de hand met koken of barbecueën, er kan een koelkast in voor alles koel te houden en je kunt er spullen in op bergen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan wat je van steigerhout kunt maken. Waar je wellicht nog niet aan hebt gedacht zijn bijvoorbeeld speelhuisjes, plantbakken, schuttingen, hondenmanden en decoratie.

Info over steigerhout

Er zijn diverse kleuren mogelijk, ook een kleurloze coating, dan blijft de uitstraling van oud steigerhout behouden en er veranderd niets aan de kleur. Verder kun je kiezen uit de kleuren whitewash, greywash, blackwash of antraciet. Met deze kleuren behoud je de oude uitstraling van steigerhout. Toch zijn de meubels dan goed beschermd tegen vlekken en vloeistoffen.

De maten van een steigerplank zijn ongeveer 19 tot 20 cm breed en 3 cm dik. Er worden ook meubels gemaakt van nieuwe steigerplanken, deze worden dan vaak geverfd in diverse kleuren, deze nieuwe planken hebben minder beschadigingen dan oud hout. Steigerhouten meubels zijn voor binnen en buiten te gebruiken.

Onderhoud van steigerhouten meubels

Steigerhouten meubels hebben altijd onderhoud nodig. Steigerhouten meubelen kun je in de winter het beste op latjes zetten. Zo kan het vocht niet van onderen in de meubels trekken, en de wind kan onder de meubels doorwaaien. Dan voorkom je dat het hout gaat rotten. Zet een steigerhouten tuinset daarom ook niet op een gazon, maar het liefst op een terras. Verder kun je de meubels gewoon afwassen met wat water en groene zeep. Behandelen met beits, blanke lak of verf is aan te raden, zodat er geen vocht en vuil in het hout kan trekken. Zo heb je echt jarenlang plezier van je meubels.

Voordelen en nadelen van steigerhout

De voordelen zijn dat ze een mooie oude uitstraling hebben, bijna onderhoudsvrij zijn en dat ze zowel buiten als binnen in huis passen. Ook kunnen deze meubels tegen een stootje, en is een kras of deukje niet erg. In dit steigerhout zitten al krassen en deuken. En na enkele jaren kun je het meubel goed schoonmaken, eventueel een latje vervangen, opnieuw schuren en weer behandelen, het meubel is dan weer als nieuw. Bij een steigerhouten tafel voor binnen passen bijvoorbeeld ook lederen en rotan stoelen. Ook zijn de meubels betaalbaar omdat steigerhout toch wel voldoende leverbaar is. Het is wat zachter hout en makkelijk bewerkbaar.

Het nadeel is dat steigerhouten stoelen best zwaar zijn, toch leveren wij veel steigerhouten stoelen. Vooral de loungestoel is alleen met 2 man te tillen, maar deze stoel hoef je eigenlijk ook niet te verschuiven. De gewone stoel is wel te verschuiven, maar dat gaat niet zo makkelijk als een keuken stoeltje. Kies je voor steigerhout meubels dan kies je voor uitstraling, meubels die tegen een stootje kunnen, en na een opknapbeurt na vele jaren zelfs weer een 2e leven in kunnen.

Nu weet u precies of een steigerhouten meubel bij u past.

Conny Thiesen

Hoi, ik ben Conny Thiesen. Ik wens je veel leesplezier over de inrichting van je tuin en huis. En graag geef ik advies over steigerhout en teakhouten meubelen. Heb je een vraag stel ze gerust. Groetjes Conny

Click Here to Leave a Comment Below

Marie de Jonge - december 18, 2020

Bedankt voor het delen van dit artikel over steigerhout en meubels. Wij willen ook meer hout in ons interieur toevoegen. Een landelijke look is immers waar wij voor willen gaan! Ik ga mij verder verdiepen in het onderhoud van deze soort.

Reply
Leave a Reply:

Houten meubels behandelen?

Ontdek hoe u uw houten tuinmeubels in 15 minuten behandelt.

angle-double-right
angle-double-left
1 Shares
Tweet
Pin1
Share